ما در جنبش امل بر این عقیده هستیم که امام موسی صدر و دو همراه ایشان
همچنان در زندانهای قذاقی در لیبی بهسر میبرند و تا این لحظه زندهاند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) خلیل حمدان عضو هیئترئیسه جنبش امل در مراسم یادواره سالروز ربودهشدن امام موسی صدر که عصر دیروز در سالن ابنسینای دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان بخشی از اتفاقات و رویدادهایی که باعث ناپدید شدن امام موسی صدر در لیبی شده، درباره مبارزات وی گفت: مقاومتی که امام موسی صدر آن را بنیانگذاری کرده به نام گردانهای مقاومت لبنانی، یعنی جنبش امل در حال شکلگیری بود و امام در چند جبهه حرکت میکرد؛ مقاومت نظامی در برابر اشغال و همزمان کوشش سیاسی برای فشار به رژیم صهیونیستی تا از سرزمین ما عقبنشینی کند.
وی ادامه داد: طبیعی است که حرکت امام در این زمینه در سطح عربی و اسلامی برای تشکیل یک حلقه فشار بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی بود. وی به چندین کشور عربی رفت، اما اوضاع آرام نگرفت و به پیشنهاد الجزایر دعوت لیبی را برای دیدار شوم در تاریخ ۲۵ می۱۹۷۸ پذیرفت.
حمدان ابراز داشت: از لحظهای که امام موسی صدر با حجتالاسلام والمسلمین شیخمحمد یعقوب و رزونامه نگار لبنانی عباس بدرالدین وارد لیبی شدند، رسانههای دولت لیبی این دیدار را کاملا نادیده گرفتند و بالاخره در ۹ شهریور ۱۳۵۷ امام موسی صدر و آقای شیخمحمد یعقوب و عباس بدالدین ربوده شدند. دولت لیبی برای گمراهی اظهار داشت که امام موسی صدر لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کرد ولی همه تحقیقات و مدارک نشان میدهد که این سه نفر وارد رم نشدند.
وی در ادامه با تأکید بر زنده بودن امام موسی صدر و دو همراه وی ابراز داشت: آنها در لیبی ربوده شدهاند و دولت لیبی مسئول این رخداد است.
عضو هیئترئیسه جنبش امل در بخش پایانی سخنان خود، درباره شخصیت امام موسی صدر تصریح کرد: وی یک مسوول و رهبری مجاهد برای محرومان و مستعفان بود و در برابر دشمن متجاوز اسراییلی مقاوت میکرد.
حمدان اضافه کرد: امام موسی صدر یک شهروند ایرانی و یکی از چهرههای برجسته انقلاب اسلامی است که با امام خمینی (ره) علیه رژیم شاه مبارزه کرده است، لذا مسئولیت آزادسازی وی از زندانیهای لیبی یک مسئولیت ایرانی است، همچنان که یک مسئولیت لبنانی است، بلکه مسوولیت تمام آزادگان جهان است.
وی در ادامه با بیان خاطرهای مبنی بر حساسیت امام خمینی (ره) نسبت به سرنوشت امام موسی صدر، افزود: اهمیتی را که رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، نسبت به قضیه امام موسی صدر قائل هستند، لمس کردیم و همین طور اهتمام روسای جمهوری اسلامی ایران تا دکتر احمدینژاد که به این مسئله اهمیت فوق العادهای میدهد. مجلس شورای اسلامی نیز کمیتهای ویژه برای پیگیری قضیه ربودن امام موسی صدر تشکیل داده است و همچنین کمیتهای هم در ریاست جمهوری به ریاست معاون رییسجمهور، حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیداحمد موسوی تشکیل داده شده است و در لبنان کارهای قضایی بزرگ و پیگیریهای زیادی در این زمینه انجام شده و میشود، ولی متأسفانه امام موسی صدر و دو همراهش در زندان به سر میبرند.
وی با تشکر از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران اظهار امیدواری کرد: کوششهای فراوان رهبران جمهوری اسلامی ایران و در صدر آنان مقام معظم رهبری نتیجه داده و امسال، سال آزادسازی امام موسی صدر و دو همراه ایشان و بازگشت آنان به صحنه جهاد و مبارزه باشد.
حمدان در پایان تأکید کرد: چون تنها استعمارگران و رژیم غاصب اسراییل از این قضیه بهره میبرند و ناپدید شدن امام موسی صدر و دو همراهانش یک منافع مشترک برای ستمپیشگان داشته و دارد، غرب هزاران مدارک بزرگ و کوچک، و مهم و غیرمهم علیه تجاوزات رژیم لیبی جمعآوری کرده، به جز درباره این مساله؛ یعنی ربودن امام موسی صدر که آن را علیرغم اطلاعات موجود، میپوشانند و حتی سازمان عفو بینالملل در گزارش سالانه خود در سال ۲۰۰۳ اعلام کرد امام موسی صدر در لیبی ناپدید شده است.