امام موسی صدر بزرگترین یاور صدیق مقاومت فلسطین در نهم شهریور ماه سال ۱۳۵۷ ناپدید شد.
امام موسی صدر در ۲۴ اسفند ۱۳۱۷ در خانوادهای اهل علم و فضیلت و در قم به دنیا آمد. او اصالتا جبل عاملی بود.
پدر ایشان، آیت الله صدر یک دوره رییس حوزه علمیه قم بود و مادر آن عالم ربانی نیز دختر آیت الله قمی است.
امام موسی صدر پس از پایان دروس حوزوی، وارد دانشگاه تهران شد و در رشته حقوق تحصیل کرد. امام موسی صدر در سال ۱۹۵۹ میلادی به دعوت سید شرف الدین رهبر شیعیان لبنان و به پیشنهاد حضرت آیت الله بروجردی به این کشور مهاجرت کرد و امام جماعت یکی از مساجد شهر صور شد. او یک سال پس از رحلت سید شرف الدین، رهبر شیعیان لبنان شد.
امام موسی صدر در دهه هفتاد در لبنان به دنبال تجدید مجد و عظمت دنیای اسلام بود. در اثر مجاهدتهای ایشان جوانان شیعه لبنانی ترس و وحشت را به کناری نهادند و در جهت احقاق حقوق حقه خود با امام موسی صدر بیعت کردند. ایشان را به حق بزرگترین یاور صدیق مقاومت فلسطین نام نهادهاند.
او خود و جوانان لبنانی را سپر بلای فلسطینیان ساخت و همواره آنان را به مبارزه مداوم علیه رژیم اشغالگر قدس تا آزاد سازی قدس شریف توصیه میکرد. هیات عمومی مجلس عالی شیعه در همان هنگام یعنی در سال ۱۹۷۵ ایشان را به عنوان رییس طایفه اسلامی شیعه تا پایان ۶۵ سالگی منصوب کرد.
موسی صدر در جنگ داخلی لبنان از همان آغاز بر اصل همزیستی مسالمت آمیز فرق مذهبی تاکید میکرد و مبارزه مداوم با دشمن واحد اسراییل غاصب را عامل وحدت میدانست. وی در طول عمر پر برکت خویش خدمات اجتماعی فراوانی نیز به مردم لبنان ارایه داد. سرانجام این مجاهد نستوه پس از سفر به الجزیره و مذاکره با مقامات ان کشور در تاریخ ۲۵ اوت ۱۹۷۸ به دعوت رسمی معمر قذافی، رهبر لیبی برای شرکت در جشن انقلاب این کشور وارد طرابلس شد و پس از پنج روز اقامت در هتل شاطی لیبی خبر ناپدید شدن او در افواه عمومی پیچید. هنوز نیز از سرنوشت آن عالم جیل القدر خبری نیست.