مطالب متعددی درباره امام موسی صدر و اندیشه او در دو هفته ابتدایی سال ۱۳۹۵ در رسانه های مختلف منتشر شده است.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، سایت ها و خبرگزاری های مختلف از ابتدای سال ۱۳۹۵ اخبار و مطالبی مربوط به امام موسی صدر را منتشر کرده اند. برخی از این مطالب تولیدی و برخی دیگر اخبار و مطالب منتشر شده در سایت مؤسسه است. مهم ترین خبرهای منتشر شده سایت ها را در ادامه مرور می کنیم.
🔸 خبرنامه دانشجویان ایران/ معرفی کتاب «۷ روایت خصوصی»خبرنامه دانشجویان ایران در تعطیلات نوروز به معرفی ۱۳ کتاب پرداخت که در اولین مطلب، کتاب
«۷ روایت خصوصی» را برای مخاطبان خود معرفی کرد.
در این مطلب درباره کتاب «۷ روایت خصوصی» نوشته شده است: «برای اولین روز سال خیلی گزینه ها به ذهن می آید. حس می کنم باید از کتابی گفت که بتواند برای ۱ سال آدم حرف داشته باشد. دست آخر، همین «۷ روایت خصوصی» را انتخاب می کنم ... در «۷ روایت خصوصی» نزدیکان آقا موسی از منش و اخلاق او گفته اند. اخلاقی که باعث شد او نه تنها محبوب قلوب مسلمین باشد، بلکه حتی مسیحیان هم عاشق او شوند.
متن کامل این مطلب را
اینجا ببینید.
🔸 سایت شهر کتاب/ معرفی و تحلیل کتاب «صدر دین» پایگاه اطلاع رسانی شهر کتاب در یادداشتی در 4 فروردین به معرفی و بررسی کتاب «صدر دین» پرداخته است.
در این یادداشت نوشته شده است: «امام موسی صدر از محبوبترین شخصیتهای روحانی نیم قرن اخیر ایران و جهان شیعه است که اگرچه نزدیک به چهار دهه و پس از سفر به لیبی تحت حکومت معمر قذافی از وضعیت او خبر موثقی در دست نیست، اما یاد او همواره در دلها باقی و بر زبان دوستداران او و کسانی که به آراء و اعمال او اعتقاد دارند، جاری است و از وی بهعنوان الگویی از «گفتگو، تفاهم و همزیستی» یاد میشود. کتاب «صدر دین» اما در اصل و اساس خود، راجع به امام موسی صدر نیست، بلکه در پی پاسخ به پرسشی درباره اینکه «اولین و بلکه موثرترین شخصیتی که در تکوین و شکلگیری شخصیت انسانی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی امام صدر نقش داشت» (ص ۹) به سراغ پدر گرانقدرش، مرحوم آیتالله صدرالدین صدر میرود و با ذکر زندگی، فعالیتهای حوزوی و اجتماعی او و پندار و کردار و گفتار او میکوشد نشان دهد که چگونه امام موسی صدر مردممداری و آبرومندی را از پدر به ارث برده است.»
متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.
🔸 سایت تبیان مهدویت/ دو خاطره از امام موسی صدر و پدرش
سایت تخصصی تبیان مهدویت یک متن سخنرانی از آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی را با عنوان «امام مهدی (عج) در قرآن، سنت و تاریخ» منتشر کرده است. در این متن دو خاطره از امام موسی صدر و پدر ایشان نقل شده است.
آیت الله واعظ زاده خراسانی که خود از شاگردان آیت الله سیدصدرالدین صدر بوده، خاطره ای از استاد خود را چنین روایت کرده است: «خاطرم می آید در حدود چهل و پنج سال قبل، شاید هم بیشتر، در خدمت مقام آیت الله صدر (رضی الله عنه) بودم و صحبت از کتاب المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به میان آمد. ایشان گفتند در مجلسی بحث شد که آیا روایات راجع به حضرت از طریق اهل سنت هم آمده است یا نه، من گفتم: بله، هست؛ و در این باره کتاب«المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) »را نوشتم. یک نسخه را هم به من هدیه دادند که در آن نوشته ام این را مؤلف به من اهدا کرده است. ایشان روایات مرتبط با حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را از طرُق اهل سنت جمع آوری کرده است.»
متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.
🔸خبرگزاری حوزه/ اشاره مفتی مناطق صور و جبل عاملِ لبنان به انتقال فرهنگ گفت و گو توسط امام موسی صدر
خبرگزاری حوزه، در 10 فروردین ماه خبری درباره دیدار حجت الاسلام شیخ حسن عبدالله، مفتی مناطق صور و جبل عاملِ لبنان با اعضای جمعیت «منبر فرهنگی امام موسی صدر» و رهبران روحانی منتشر کرده است.
شیخ حسن عبدالله در این دیدار که در صور برگزار شده، گفته است: «برخی افکار و عقاید به دنبال نابود کردن اصول و اهدافی هستند که ادیان آسمانی به آن دعوت کرده اند و خداوند سبحان پیامبران را به خاطر آن فرستاد که از طریق فرهنگ می توان با این افکار انحرافی مقابله کرد... امام موسی صدر خواستار فرهنگ دینی و سیاسی و اقتصادی و اجتماعی در سطح لبنان بود که این مسئله به جهان عرب و اسلام کشیده شد و از مهمترین آن فرهنگ ها، گفت و گو پیرامون مسائل اختلاف برانگیز بود که در تفسیرها و دیدگاه های مرحله ای یا راهبردی وجود داشت.»
متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.
🔸سایت استاد نیوز/ امام موسی صدر و تعامل با جامعه جهانی
سایت خبر تحلیلی استاد نیوز در بخشی از یادداشتی که با عنوان «رسانه، اخلاق و سیاست در دنیای امروز» با محوریت فرهنگ گفت و گو منتشر شده به فعالیت های امام موسی صدر با محوریت گفت و گو و نهاد سازی اشاره کرده است.
در این یادداشت نوشته شده است: «امام موسی صدر بر پایه یک حرکت اجتماعی وسیع و حرکت از تغییر جامعهمحور به تغییر سیاسی، توانست تأثیرگذاری داشته باشد که جانمایه هر دو حرکت گفت و گو است. وی در لبنان نهادهای معطوف به گفت و گو را تعریف کرد و توانست بین نهادهای علمی و دینی نفوذ بسیاری پیدا کند. در حقیقت صدر متعلق به مجموعهای بود که سعی داشت با گفت و گو کار را به پیش ببرد و بدین صورت از خشونت جلوگیری به عمل آورد. درسی که صدر از گفت و گو و تعامل با جامعه جهانی برای ما دارد، این است که گفت و گو ابعاد مختلفی دارد.»
این یادداشت نوشته دکتر هادی خانیکی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی است که در اسفند سال 1394 در روزنامه اطلاعات به چاپ رسیده است. متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
🔸 بازنشر اخبار مؤسسه
- توصیفی از کتاب «انسان آسمان»
سایت پارسینه مطلب مربوط به اظهارنظر دکتر محسن اسماعیلی درباره کتاب «انسان آسمان» را به نقل از سایت مؤسسه منتشر کرده است.
محسن اسماعیلی، حقوقدان و مولف آثار دینی، دغدغه اصلی امام موسی صدر در کتاب «انسان آسمان» را کشاندن امیرالمؤمنین (ع) و مسئلۀ غدیر به صحنۀ امروز زندگی می داند. متن کامل سخنان وی را اینجا بخوانید.
- گفتار امام موسی صدر درباره حضرت فاطمه (س)
سایت فدراسیون هندبال جمهوری اسلامی ایران، و برخی از وبلاگ ها مانند وبلاگ حکمت در 11 فروردین به مناسب سالروز ولادت حضرت فاطمه(س)، مقدمۀ امام موسی صدر بر کتاب «فاطمة الزهراس وتر فی غمد»، نوشتۀ سلیمان کتانی را منتشر کرده اند. متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.
- تاثیر امام موسی صدر بر سید حسن نصرالله
سایت افق بین در مطلبی با عنوان «سید حسن نصرالله» ضمن بررسی زندگینامه او به تاثیر و حضور امام موسی صدر پرداخته است.
در بخشی از این مطلب نوشته شده است: «پدرش «عبدالکریم» سبزی و میوه فروشی می کرد و برادران سید حسن به او کمک می کردند، وضع مادی پدر که کمی بهتر شد، دکان بقالی کوچکی در محل باز کرد و حسن برای کمک به پدر به آنجا رفت و آمد داشت، در دکان و بر سینه ی دیوار آن، عکس امام موسی صدر آویزان بود. پسرک کوچک روی صندلی و روبروی عکس می نشست و به آن خیره می شد و تا آنجایی که بیاد دارد، بیشتر وقت ها در رویاهای شیرین و بی پایان فرو می رفت، هرچه بیشتر به عکس می نگریست، بیشتر و بیشتر شیفته و واله امام موسی می شد و کار به آنجا کشید که آرزو می داشت که روزی همانند او شود.»
متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.