حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن ابوترابی فرد گفت: امروز لبنان عزت را
برای مسلمین آفریده و دشمنان اسلام را در خانههای غصبیشان در ذلت فرو برده
است.
امیدواریم ملت سلحشور لبنان همواره در سایهٔ دین، اخلاق، فضیلت، پیشگامان عرصهٔ جهاد و مبارزه با سلطهٔ استعمار و پشگامان حرکت پیروز مقاومت تا محو اسراییل باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نایب رییس مجلس شورای اسلامی که در مراسم سیامین سالگرد ربوده شدن امام صدر که از سوی دفتر جنبش امل لبنان در ایران برگزار شده بود، سخن میگفت، اظهار داشت: گمان نمیکنم هیچ انسان خردمند و منصفی در این حقیقت کمترین تردید را بنماید که شجرهٔ طیبهٔ مقاومت اسلامی که امروز شاهد به ثمر نشستن آن در کشور لبنان میباشیم، به دست توانای انسان بلند همت، عالم و فقیهی فرزانه و تربیت یافته در حوزههای علمیهٔ شیعی، سیدی از نسل پیامبر اعظم، حضرت آیت الله سید موسی صدر غرص شده است.
وی ادامه داد: امام موسی صدر با نگاهی عمیق، ارادهای استوار و برنامهای مدون و راهکارهای موفق راه را برای عزت و بالندگی امروز هموار ساخت. نایب رییس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ویژگیهای شخصیتی امام موسی صدر گفت: با هجرت به لبنان موسی صدر توانست طی دو دهه راه را برای لبنان امروز هموار سازد.
ابوترابی با اشاره به موقعیت نامناسب سیاسی و اقتصادی لبنان و به ویژه شیعیان پیش از سفر امام موسی صدر به آنجا اظهار داشت: آیت الله صدر راه نجات لبنان را در همبستگی افراد با گرایشهای سیاسی متعدد و باورهای اعتقادی متفاوت میدید و برای ایجاد پیوستگی این حرکت را از جامعهٔ شیعی لبنان آغاز نمود.
وی ادامه داد: امام موسی صدر نخست به مطالعهٔ این سرزمین و به دست آوردن اطلاعات لازم همت گمارد. قطعا اگر او در کنج کتابخانهٔ خویش جای داشت و به عنوان یک پژوهشگر کار میکرد یک مصلح برای ملت لبنان شناخته نمیشد.
او با حضور در متن جامعه و قرار گرفتن کنار محرومین نیازهای آنها را درک کرد و نخست هدف را تربیت علمی این نسل محروم قرار داد. وی با بیان اینکه «مدتی در مدرسهٔ شهر صور در خدمت شهید بزگوار چمران بودهام» گفت: این مدرسه با هدف خدمت به جامعهٔ محرومین لبنان تاسیس شد.
موسی صدر، چمران را از آمریکا به این مدرسه دعوت کرد چرا که میدانست این چهره باید دستاوردهای علمی، اخلاقی، فرهنگی و سیاسی خویش را درخدمت یک امت قرار دهد نه اینکه در چهار دیوار یک مدرسه زندانی شود. شهید چمران هم این حقیقت را دریافته بود و تمام وقت خود را در این مدرسه برای تربیت نسلی برای آیندهٔ لبنان مصروف داشت؛ تربیت سیاسی-اعتقادی رزمندگان سلحشوری که در برابر تهاجمات اسراییل بایستند.
ابوترابی فرد تصریح کرد: موسی صدر موسسهای را برای تربیت دختران در نظر گرفت و آموزشگاه پرستاری دایر کرد تا دختران در متن جامعه آن روز لبنان حاضر شوند.
وی گفت: این اندیشهٔ بلند زمینهٔ شکل گیری مجلس اعلای لبنان را فراهم آورد و این نهاد را به نهاد بالنده و موثر در فضای سیاسی لبنان تبدیل کرد. او با نگاه جامع به انسان و ضرورت خدمت برای انسان بدون نگاه به گرایشهای سیاسی و باورهای دینی راه را برای همبستگی امروز لبنان هموار ساخت. اگر میبینید امروز مقاومت در لبنان مورد حمایت قاطبهٔ این کشور است برای آن است که دیدهاند تفکر شیعی در لبنان در اندیشهٔ دفاع از انسان است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: اگر سید حسن نصرالله، مجاهد نستوه در این کشور تولد مییابد و رشد پیدا میکند از آنجا است که در آن کشور بزرگی چون آیت الله صدر و سربازی چون شهید چمران سرمایهگذاری کردهاند. لبنان سرزمین ابوذر غفاری است و اینان فرزندان ابوذرند.
ابوترابی تاکید کرد: امروز نیز اندیشهٔ امام موسی صدر در لبنان میدرخشد. آنان او را ربودهاند که شاهد امروز لبنان نباشند. گویا ربودن او در امروز لبنان نقش داشت. امیدوارم در آیندهٔ نزدیک ایشان را در رکاب حضرت امام عصر (عج) زیارت نماییم.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی افتخار دارد که علاوه بر صدور دو بیانیه با امضای حدود ۲۰۰ نفر از همکاران گرانقدر بر ضرورت تلاش همه جانبه برای آزادی نگین درخشان لبنان کار ارزشمندی را با حضور ۸ نفر از همکاران گرانقدر در مجلس شورای اسلامی با عنوان کمیتهٔ پیگیری سرنوشت امام موسی صدر آغاز کرد و با تلاش جدی و پیگیری گزارش مشروحی را تدوین نمود که با ارائهٔ دلایل قابل دفاع و مستندات صحیح به چگونگی ربوده شدن او و موقعیت امروزش پرداخته است. امروز که کار این گزارش نهایی شد آن را برای رییس کمیسیون اصل نود ارسال داشتیم و از مجلس درخواست خواهد شد که به صورت جدی پیگیری سرنوشت آن بزرگوار را در دستور کار قرار دهد.
به گزارش ایسنا، ابوترابی فرد در ادامه به بیان محورهای گزارش تدوین شده از سوی مجلس و راهکارهای پیشنهادی در آن پرداخت. وی که خود یکی از اعضای کمیتهٔ پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در مجلس است، افزود: حمایت همه جانبه از اقدامات قضایی در لبنان، طرح پرونده امام صدر در سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی و... اطلاعرسانی در مورد تبیین جایگاه و نقش امام صدر در لبنان، بررسی راهکارهای گوناگون برای تعامل با ایتالیا برای جلوگیری از تبانی این کشور با لیبی، تخصیص بودجه برای ایجاد کمیته دائمی پیگیری، اتخاذ سیاست یکپارچه و مناسب در خصوص تعامل با لیبی و کاهش سطح روابط با این کشور تا پیدا شدن امام موسی صدر، از جمله دستاوردهای کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در مجلس بوده است.
همچنین در این مراسم سردار رحمانی نیز پیام سرلشگر فیروزآبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح را قرائت کرد. در بخشهایی از این پیام آمده است: ندای فراگیر امام موسی صدر مورد توجه دشمنان اسلام قرارگرفت و با فریبکاری ناشیانه و ناجوانمردانه آن امام را از میان دوستدارانش ربودهاند. اکنون ۲۹ سال از غیبت آن عزیز میگذرد. امام خمینی (ره) در فراق امام موسی صدر ماند، رهبر انقلاب و فرماندهی کل قوا نیز روشن شدن سرنوشت او را برای دو ملت ایران و لبنان مسالهٔ راهبردی دانسته است و از آن کوتاه نیامده است. ستاد کل نیروهای مسلح در این رنج خود را شریک میداند. امام موسی صدر در تاریخ مقاومت لبنان همیشه زنده است.