اقدام امام موسی صدر در توزیع کمک میان تمامی نیازمندان شیعه و سنی و همچنین مسلمان و مسیحی همان شیوه و آیین اهل بیت نبوت (ع) و راه و روش درست اسلامی بوده و با رویکرد فرقه گراهای شیعه و سنی و همچنین رویکرد خوارج زمانه یعنی داعش و همتایان آن در تضاد است، آنهایی که غارت اموال مسیحیان و مخالفان خود از شیعیان و سنی ها و پیروان دیگر ادیان و مذاهب و همچنین ریختن خون آنها را حلال می شمردند.
«اقدام امام موسی صدر در توزیع کمک میان تمامی نیازمندان شیعه و سنی و همچنین مسلمان و مسیحی همان شیوه و آیین اهل بیت نبوت (ع) و راه و روش درست اسلامی بوده و با رویکرد فرقه گراهای شیعه و سنی و همچنین رویکرد خوارج زمانه یعنی داعش و همتایان آن در تضاد است، آنهایی که غارت اموال مسیحیان و مخالفان خود از شیعیان و سنی ها و پیروان دیگر ادیان و مذاهب و همچنین ریختن خون آنها را حلال می شمردند.»
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، «محمد توفیق علاوی»، وزیر پیشین ارتباطات و نماینده دو دوره گذشته پارلمان عراق در یادداشتی که تحت عنوان «این همان واقعیت تشیع است» روی پایگاه اینترنتی خبرگزاری مستقل «النون» این کشور قرار گرفته، آورده است:
«این اتفاق در اوایل دهه ۶۰ قرن گذشته میلادی در شهر صور در جنوب لبنان روی داده و حاج «محمد فتنی» که هنوز هم در قید حیات است و در آن هنگام تقریبا ۱۳ ساله بود، آن را برای من روایت کرد.
پدر حاج محمد یعنی مرحوم حاج «حسن فتنی» در آن زمان مؤذن و سرپرست مسجد «سید عبدالحسین شرف الدین» بود که امام موسی صدر برای اقامت در شهر صور و امامت مسجد مذکور به این شهر آمد.
در آن هنگام افراد نیازمند در شهر صور در روز جمعه به مسجد سید عبدالحسین شرف الدین می آمدند تا در پایان نماز از نمازگزاران گدایی کنند و این مسئله امام صدر را آزرده خاطر می کرد.
به همین دلیل نیز امام صدر از شیخ «محمد عقیل»، رئیس جمعیت «البر و الاحسان» که سید عبدالحسین شرف الدین آن را تاسیس کرده بود، خواست فهرستی از اسامی گدایان مذکور و تمامی خانواده های نیازمند در شهر صور را تهیه کند.
بر همین اساس نیز فهرست اسامی نیازمندان تهیه گردید و تقدیم امام صدر شد، هنگامی که وی از اسامی مطلع شد، از شیخ محمد عقیل پرسید که آیا در این فهرست تنها اسامی نیازمندان اهل تشیع ذکر شده و شیخ نیز در پاسخ تاکید کرد که تمامی اسامی فهرست از شیعیان هستند.
پس از آن بود که امام موسی صدر فهرست اسامی را پاره کرد و پرسید که آیا در صور نیازمند اهل تسنن وجود ندارد؟ آیا نیازمند مسیحی در شهر نیست؟ پاسخ شیخ محمد به این پرسش ها نیز مثبت بود.
در آن هنگام امام صدر تاکید کرد: فرق گذاشتن میان نیازمند شیعه و نیازمند سنی قابل قبول نیست، فرق گذاشتن میان نیازمند مسلمان و نیازمند مسیحی نیز قابل قبول نیست، من این فهرست را قبول نمی کنم و فهرست جدیدی می خواهم که در بر گیرنده اسامی تمامی نیازمندان شهر صور از اهل تشیع و اهل تسنن و همچنین از مسلمان و مسیحی باشد.
به دنبال آن نیز فهرست جدیدی تهیه شد که اسامی تمامی نیازمندان شیعه، سنی، مسلمان و مسیحی شهر صور را در بر داشت و برای تهیه آن نیز با اسقف «یوحنا حداد» که در آن هنگام در محله مسیحی نشین شهر اقامت داشت، تماس گرفتند تا اسامی خانواده های نیازمند مسیحی را در اختیار آنها قرار دهد.
پس از آن نیز، حاج محمد فتنی با وجود سن کمی که داشت به همراه گروهی از همسن و سال های خود به عنوان مسئول پخش کمک میان خانواده نیازمند تعیین شدند، جایی که کیسه های حاوی کمک هایی از قبیل شکر، برنج، چای، شیر خشک، کنسرو و انواع حبوبات را میان آنها توزیع می کردند.
در آن هنگام حاج محمد آدرس خانه نیازمندان مسلمان شیعه و سنی را می دانست و آدرس خانه مسیحیان نیازمند را نیز از خواربارفروشی های محله مسیحیان می پرسید، در پی آن بود که رابطه میان امام موسی صدر و اسقف یوحنا حداد بسیار مستحکم شد.
این همان شیوه و آیین اهل بیت نبوت (ع) و راه و روش درست اسلامی بوده و با رویکرد فرقه گراهای شیعه و سنی و همچنین رویکرد خوارج زمانه یعنی داعش و همتایان آن در تضاد است، آنهایی که غارت اموال مسیحیان و مخالفان خود از شیعیان و سنی ها و پیروان دیگر ادیان و مذاهب و همچنین ریختن خون آنها را حلال می شمردند.
در اینجا باید این گفته آیت الله العظمی سید علی سیستانی در همان سمت و سوی اقدام اما موسی صدر را یادآور شویم که «نگویید برادران اهل تسنن ما، بلکه اهل تسنن خود ما هستند».
در پایان باید پرسید چه تعداد از شیعیان این شیوه و آیین اهل بیت (ع) و چه تعداد از آنها رویکرد بنی امیه مبتنی بر تبعیض و تبعیت را به اجرا می گذارند؟ در میان اهل تسنن نیز چه تعداد راه و روش درست اسلامی بر اساس برادری میان تمامی مسلمانان و چه تعداد رویکرد خوارج زمانه در راستای گسترش فرقه گرایی و تکفیر دیگران را دنبال می کنند؟»
منبع: خبرگزاری مستقل «النون» عراق
ترجمه از: شفقنا