پنجمین کنفرانس «کلمه سواء» که توسط مرکز مطالعات و تحقیقات امام صدر ترتیب
داده شده است مسئولیت ربودن امام موسی صدر و همراهان ایشان شیخ محمد یعقوب
و روزنامهنگار عباس بدرالدین را متوجه کشور لیبی دانسته و خواستار آزادی
فوری آنها شدند.
این کنفرانس از دولت لبنان خواست با حمایت مجلس، از همه امکانات لازم استفاده کرده، نسبت به آزادی آنان اقدام و سرنوشت آنان را معلوم نماید. کنفرانس از تشکیل هسته هیأتی ملی برای پیگیری قضیه امام صدر و اقدام برای آزادی وی و همراهانش خبر داد. اسامی اعضای هیئت، چگونگی فعالیت و ارتباط آن با افکار عمومی را متعاقباً اعلام خواهد شد.
مواضع این کنفرانس در جلسه اختتامیه که در محل مجلس اعلای اسلامی شیعه در بیروت و با حضور نائب رئیس مجلس جناب شیخ عبدالامیر قبلان، رئیس پارلمان و رئیس جنبش امل آقای نبیهبری، وزیر آب و برق آقای عبدالحمید بیضون، وزیر کشاورزی آقای علی عبدالله، دبیر کل حزب الله آقای سید حسن نصرالله، خانواده امام صدر، آقای علی صدر برادر امام، فرزندش صدرالدین، خواهرش خانم سیده رباب، و شخصیتهای دینی، اداری، حزبی و گروهی از هموطنان تشکیل شد اعلام گردید. آقای قبلان پیام رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعه، امام محمد مهدی شمسالدین را که هم اکنون در پاریس در حال معالجه است قرائت کرد.
در این پیام از دولت لبنان خواسته شده است که در مورد این قضیه بزرگ ملی موضعی صریح و شفاف داشته و به تهدیدها توجه نکند. او از دولت پرسید: علت این همه نگرانی از قطع رابطه با رژیم لیبی چیست؟ و آیا منشأ این نگرانی ترس از توقف کمکهای لیبی به لبنان است؟ این کمکها کجا هستند؟! آقای سید حسن نصرالله گفت اگر دولت قادر نیست مسئولیت این پرونده را به عهده بگیرد، کسانی در این کشور وجود دارند که این توانایی را در خود میبینند، اما اگر بعضی از مردم با روش خود این مسئولیت را عهدهدار شدند، در آنصورت موضع دولت چه خواهد بود؟
او اضافه کرد: این موضوع نیازمند کمیتهای وزارتی متشکل از وزیران دادگستری، امور خارجه و وزیرانی که با موضوع ارتباط دارند میباشد، و اگر آقای بری به این مسأله توجه و اهتمام نشان میدهد نه از آن جهت است که او رئیس مجلس نمایندگان است بلکه بخاطر این است که رئیس جنبش امل و نیز یکی از فرزندان این خط است.
نصرالله سخنان خود را با جملات زیر پایان داد: «چند ماه قبل، با اسیران عهد کردیم که آنها را در زندانها رها نمیکنیم و ما قومی هستیم که نمیتوانیم اسیران خود را در بازداشتگاهها رها کنیم، پس چگونه است امام اسیران خود و امام مجاهدین و شهیدان و آمال خویش را در اسارت رها کردهایم. راه روشن است. نه کوفی عنان و نه شخص دیگری آزاد کننده اسیران ما نخواهند بود. باید اسیر بگیری آنگاه با احترام مبادله کنی.
آنگاه آقای بری به بعضی از قلم به دستها و برخی از مدعیان اشاره کرد و گفت: آنها میگویند نبیهبری وقتی نماینده لیبی را به مجلس نمایندگان دعوت نکرد این عمل او شایسته جایگاه رئیس مجلس نبوده است، باید بگویم که من از نه سال پیش تاکنون گفتهام که: من به عنوان رئیس مجلس نمایندگان شایسته این مقام عمل نکردهام مگر زمانی که نماینده رژیم لیبی را به طور رسمی به مجلس دعوت نکردهام، نه به این دلیل که امام صدر برای جنبش امل و حزب الله حالت پدری دارد بلکه امام مربوط به همه لبنانیها، اعراب و مسلمانان است. او گفت: برخی تلاشها و تحرکات امنیتی صورت میگیرد.
آنها باید بدانند که این تحرکات به جایی نمیرسد. ما هرگاه تشخیص دهیم به عنوان رئیس مجلس عمل میکنیم و هرگاه بخواهیم به عنوان مقاومت موضعگیری میکنیم. و هرگز این دو را از هم تفکیک نکردهایم. اینقدر کمیتههای امنیتی نفرستید زیرا تکلیف روشن است: امام صدر در لیبی ربوده شده و مخفی شده است و مسئولیت سرنوشت او به عهده رژیم لیبی است.