بیست و سومین نشست «اندیشه و عمل» با موضوع «ضرورت پیگیری مسئله ناپدیدسازی» امام موسی صدر روز دوشنبه دوم شهریور ماه ۱۳۹۴ با سخنرانی دکتر حسین میرمحمدصادقی برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، این نشست که از ساعت ۱۷ تا ۱۹ برگزار میشود، دکتر میرمحمدصادقی موضوع ناپدیدسازی امام موسی صدر را از منظر حقوقی بررسی خواهد کرد.
استاد حقوق کیفری دانشگاه شهید بهشتی چندی پیش در گفتگو با رسانه ها جرم ناپدیدشدگی را جرمی مستمر دانسته بود و گفته بود تا هر زمانی که عنصر مادی آن یعنی "ربایش" استمرار داشته باشد میتوان تشکیل پرونده داد و نسبت به امام موسی صدر نیز این وضعیت صادق است.
وی دراین باره گفته بود: جرم ناپدیدشدگی اجباری که امام موسی صدر یکی از قربانیان آن است، مورد توجه خاص در سطح بینالمللی نیز هست به نحوی که کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، اخیراً به تشکیل "کمیتههای موضوعی" روی آورده و به تفکیک به جرایم بینالمللی میپردازد و اولین کمیته در مورد جرم ناپدیدشدگی اجباری تشکیل شد.
حسین میر محمد صادقی درسال ۱۳۳۵ خورشیدی در تهران به دنیا آمد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق از (دانشگاه لندن)، معادل دکتری در حقوق جزا از (دانشگاه لندن) و دکتری در حقوق قراردادها از (دانشگاه لیورپول) است.
وی در دوران اقامت در انگلستان مدتی با بخش حقوق و مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن همکاری داشته و به مدت پنج سال در فاصله سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ به عنوان سرپرست دفتر خدمات حقوقی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در لندن فعالیت میکردو هم اینک نیز عضو رسمی هیأت علمی آن دانشکده – در گروه جزا و جرم شناسی – در حال حاضر با رتبه استادی است.
حسین میر محمد صادقی در طی دوران تدریس، علاوه بر دانشگاه شهید بهشتی در دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، امام صادق (ع)، شیراز، مفید قم و دانشکده علوم قضایی تهران به تدریس دروس مختلف حقوق جزا و متون حقوقی در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری و در مراکزی مانند مرکز آموزش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به تدریس اصول حقوقی قراردادها برای مدیران دولتی و خصوصی پرداخته، به علاوه در همایشها و سمینارهای مختلف داخلی و بینالمللی مقالات گوناگونی را ارائه نموده که در مجموعه مقالات آن همایشها به چاپ رسیدهاست.
از جمله کتاب های تالیفی و تصنیفی می توان به حقوق کیفری اختصاصی، جرایم علیه اشخاص، لزوم پی گیری جنایات ارتکاب یافته در غزه از منظر حقوق جزای بین الملل، جقوق جزای بین الملل،جرایم علیه اموال و مالکیت، جرایم علیه اشخاص، جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی اشاره کرد.
وی دارای سمت های اجرایی معاون آموزش و تحقیقات قوه قضاییه به مدت دو سال ۱۳۷۹ – ۱۳۸۱، رییس سابق مرکز مطالعات توسعه قضایی وابسته به قوه قضاییه، رییس هیأت مدیره جامعه تعلیمات اسلامی و رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۶ و از سال ۱۳۸۸ تا کنون بوده است.
این نشست که بیست و سومین نشست از سلسله درس گفتارهای «اندیشه و عمل» است، از ساعت ۱۷ تا ۱۹در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر واقع در تهران، میدان هفت تیر، بالاتر از مسجد الجواد، کوچه شریعتی، جنب مسجد الرضا، پلاک ۱۰، واحد ۲ برگزار میشود و حضور در آن برای عموم علاقه مندان آزاد است.