وحدت و همگرایی معرفتی بر اساس آموزههای اسلام ناب محمدی (ص) و تحزب اسلامی – قرآنی زمینهساز وحدت امت اسلامی است. لذا همه احزاب اسلامی در جهت تطبیق کامل برنامههای حزبی خود با اسلام تلاش خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی حزب مؤتلفه اسلامی، در پایان نشست احزاب اسلامی جهان در تهران، بیانیهای در ۱۰ بند صادر شد.
در این بیانیه آمده است: گرایش روزافزون مردم دنیا به اسلام، به دین و روش کامل و مطلوب برای زندگی سعادتمندانه بشر که حاصل انقلاب اسلامی و فرهنگ مقاومت در میان ملتهای اسلامی است، دشمنان اسلام را نگران و مستضعفین جهان را به آزادی از جنگ ستمگران و زورمندان جهان امیدوار کرده است.
در چنین شرایطی آرمان امت واحد اسلامی و جهانی شدن اسلام خواسته فطری موحدان و تقواپیشگان عالم اسلامی است. احزاب اسلامی شرکتکننده در اجلاس مقدماتی احزاب اسلامی جهان از فرصت پدید آمده در جمهوری اسلامی ایران که به همت و پیگیری حزب مؤتلفه اسلامی برای پیریزی وحدت و همگرایی بین احزاب اسلامی جهان، استفاده کردهاند و ضمن تشکر از میزبانی این حزب در راه دستیابی به اتحاد بین گروهها و احزاب اسلامی جهان و درود بر روح پرفتوح امام خمینی (ره) و آرزوی توفیق روزافزون برای مقام معظم رهبری موارد زیر را به تصویب رساندند.
۱- وحدت و همگرایی معرفتی بر اساس آموزههای اسلام ناب محمدی (ص) و تحزب اسلامی – قرآنی زمینهساز وحدت امت اسلامی است. لذا همه احزاب اسلامی در جهت تطبیق کامل برنامههای حزبی خود با اسلام تلاش خواهند کرد.
۲- تعامل نسبی احزاب در اجلاس مقدماتی احزاب اسلامی جهان نشان داد که ارتباط و تبادل تجربه و تشکیل کارگروههای ویژه برای بررسی مسائل جهان اسلام میتواند بسیار مفید باشد و در نزدیک کردن دیدگاههای احزاب به یکدیگر برای اتخاذ مواضع مشترک مفید باشد. لذا همگی بر استمرار و توسعه این ارتباطات بین احزاب و گروهها و تشکلهای اسلامی به عنوان یک وظیفه استراتژیک حزبی تأکید دارند.
۳- به منظور افزایش ظرفیت احزاب اسلامی در مقابله با چالشهای جهان اسلام، بازتعریف تحزب اسلامی و کار ویژههای مثبت حزبی در اسلامیتر کردن جوامع اسلامی را امری ضروری و اجتنابناپذیر دانسته و احزاب شرکتکننده موضوع فوق را در دستور کار حزبی خود قرار خواهند داد.
۴- احزاب اسلامی با درک دقیق و واقعی از چالشهای فراروی جهان اسلام، گسترش و تعمیق فرهنگ مقاومت در برابر دشمن و بازسازی معنوی و فرهنگی جوامع اسلامی در برابر تهاجم فرهنگی را یک وظیفه حتمی و حزبی خود میدانند.
۵- تشکیل اتحادیه احزاب و گروههای اسلامی و برقراری ارتباط تشکیلاتی و فکری و سیاسی بین آنها با دیگر احزاب اسلامی جهان به یقین میتواند کمک موثری در زمینهسازی برای تحقق انسجام بیشتر اسلامی ملتها را فراهمتر کند. لذا دبیرخانه اجلاس در ایران تشکیل و کمیتهای مرکب از نمایندگان احزاب کشورهای (آذربایجان، افغانستان، کویت، لبنان، فلسطین، عراق و ایران) اساسنامه تشکیل این اتحادیه را برای اجلاس آینده تهیه و پیشنهاد خواهند کرد.
۶- این دبیرخانه با ایجاد پایگاه اطلاعرسانی احزاب و تشکلهای اسلامی جهان، اطلاعات احزاب و گروههای اسلامی را جمعآوری و پخش خواهد کرد. دبیرخانه مذکور باید برای ایجاد ارتباط و تعامل بین احزاب اسلامی برنامهریزی کرده و اجلاس آینده را با حضور احزاب و تشکلهای اسلامی کشورهای اسلامی برگزار میکند. زمان و مکان این اجلاس با توافق اعضا مشخص میشود.
۷- شرکتکنندگان در اجلاس مقدماتی احزاب اسلامی در ایران، کنفرانس صلح پاییزی آمریکا را که صرفا برای نجات رژیم نژادپرست و اشغالگر صهیونیسم اسراییل پدید آمد، محکوم به شکست دانسته و بر این باورند که تا سرزمینهای اشغالی فلسطین دست رژیم غاصب صهیونیست آزاد نشود و مردم آواره فلسطین به وطن خود برنگردد و حقوق آنها تامین نشود، منطقه در صلح و آرامش نخواهد بود.
۸- احزاب اسلامی این اجلاس ضرورت پیگیری موضوع ربوده شدن امام موسی صدر و همراهان وی در لیبی و آزادی تمام اسرا و زندانیان مسلمان بهویژه اسرای در دست اشغالگران را در دستور کار خود قرار میدهند.
۹- احزاب اسلامی این اجلاس گروه افراطی القاعده را اسلامی ندانسته و آن را جریانی در خدمت دشمنان اسلام میدانند که برای خدشهدار کردن چهره زیبای اسلام توسط استکبار جهانی ایجاد شده است.
۱۰- شرکتکنندگان در این اجلاس اشغالگری را توسط بیگانگان در هر منطقه و کشوری محکوم و نقض حقوق بشر و قوانین بینالمللی دانسته و خواستار پایان اشغال سرزمینهای اسلامی توسط اشغالگران هستند.