بیست و یکمین نشست «اندیشه و عمل» با موضوع «گفت وگو برای زندگی»روز دوشنبه ۱۱ خردادماه ۱۳۹۴ با سخنرانی دکتر رسول رسولی پور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر دکتر رسولی پور به تشریح نگاه امام موسی صدر درباره گفت و گو پرداخت و گفت که با خواندن کتاب های امام موسی صدر دریچه ی جدیدی برای گفت و گو برای او باز شده است.
وی استراتژِی امام موسی صدر را غلبه بر شر و رنج دانست و افزود: امام موسی صدر به ما هشدار می دهد که اسلام به رنج و درد بشر حساس است.
وی افزود امام موسی صدر درباره شیعه در سال 1973 بحثی درباره جهانی شدن دین مطرح می کند در حالی که امروزها بحث های اقتصادی و فرهنگی درباره جهانی شدن متداول است.
وی با اشاره به آرای امام موسی صدر گفت: این بسیار جالب است که یک عالم دینی شیعی به فرقه ها نه عنوان اختلاف بلکه به عنوان دریچه تمدن نگاه می کند.
وی با تشریح موضوع الگوی گفتگو گفت: در انسان بودن هیچ تفاوتی نداریم. اما در اندیشه با هم تفاوت داریم. ما نمی توانیم دیگری را از انسان بودن و محترم بودن منحرف بودیم. گفتگوی زندگی تلاش در این جهت است که نشان بدهیم که در عمل شما دیگران را از خود می دانید. نگاه امام موسی صدر به تکثر است. ما نمی توانیم از این واقعیت فرار کنیم که عقاید و مذاهب گوناگون در کنار ما زیست می کنند. گفتگوی زندگی این است که وقتی شما به کلیسای کبوشین می روید، یا به محفل دروزی می روید، در انسانیت تفاوتی نداریم.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی افزود: بارها دیدم در گفتگو، علمای ما با علمای مسیحی دست نمی دهند، این نشان می دهد که باور به همزیستی نیست. یعنی در سخن حرف می زنند و در عمل این کار را نمی کنند.
من از زندگی امام موسی صدر این را می فهمم که عالم زندگی است نه عالم حرف زدن. او صرفا درباره گفتگو حرف نزده است. بلکه اقدامات عملی در این زمینه نشان داده است. اگر شما به ماجرای مسیحی بستنی فروش نگاه کنید متوجه عمل وی می شوید.