غلامرضا امامی نویسنده و مترجم گفت: امام موسی صدر ضمن آن که بر مواضع شیعی خود پایدار بود، اما اصراری بر عوض کردن دین و مذهب بقیه نداشت و همن روش مهربانانه بود که باعث شده بود مسیحیان و اهالی سنت منطقه علاقه و وابستگی عجیبی به شخصیت ایشان پیدا کنند.
غلامرضا امامی نویسنده و مترجم «سقوط خرد» و «طغیان جهل» به عنوان دلایل اصلی پیدایش حرکتهای افراطی در جهان اسلام عنوان کرد و بر استفاده از اندیشه امام موسی صدر در زمان حاضر تاکید کرد.
وی افزود:این تفکرات افراطی بر جهل تکیه دارد و قدرت. من مسلم میدانم که یک داعشی که به راحتی سر یک آدم را از بدن جدا میکند یا یک آدم را زنده زنده میسوزاند، هرگز در عمرش یک کتاب نخوانده، یک غزل شاعرانه نشنیده و هرگز از تماشای یک گل لذت نبرده و همیشه در جهل مطلق خودش بوده است.
غلامرضا امامی که سابقه دوستی با مرحوم جلال آل احمد و امام موسی صدر را دارد، افزود:امام موسی صدر طلایه دار وحدت بود و بر خرد و محبت تکیه کرد و موثر واقع شد. شما میدانید جمعیت شیعه در لبنان پیش از امام موسی صدر بسیار مهجور بود، اما ایشان بر دانش تکیه کردند و شیعیان آن منطقه را به سلاح خرد و دانش مجهز نمود و محبتهای او هم کاری کرد که در عمل ثابت شود که میتوان ادیان و مذاهب را با این روش به هم نزدیک کرد.
امامی درباره علاقه عجیب مسیحیان لبنان به شخصیت امام موسی صدر، تصریح کرد: امام موسی صدر ضمن آن که بر مواضع شیعی خود پایدار بود، اما اصراری بر عوض کردن دین و مذهب بقیه نداشت و همن روش مهربانانه بود که باعث شده بود مسیحیان و اهالی سنت منطقه علاقه و وابستگی عجیبی به شخصیت ایشان پیدا کنند، چرا که «انسان» در نظر امام موسی صدر در جایگاه اول اهمیت قرار داشت و تمام انسانها واقعا محترم بودند.
مترجم ادبیات عرب ادامه داد: با فحش و فضیحت هیچکس ولو آن که اندیشهای نادرست و منحرف داشته باشد، از عقیده خود بر نمیگردد و اتفاقا بر آن اصرار بیشتری میورزد و سمج تر میشود.