دفتر تبلیغات اسلامی قم، شماره ۱۸۶ ماهنامه پگاه حوزه را ویژه یادمان امام صدر منتشر کرد.
در شماره ۱۸۶ ماهنامه پگاه حوزه در بخش مأخذشناسی امام موسی صدر، به معرفی کتابهایی درباره آن شخصیت پرداخته شده است:
نای و نی
«نای و نی» نخسین کتاب از مجموعه «در قلمرو اندیشه امام موسی صدر» است. این کتاب ترجمهای است از «منبر و محراب»، همراه با چند مقاله و سخنرانی فارسی دیگر که مرحوم علی حجتی کرمانی آنها را گردآوری و به فارسی برگردانده است. موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر «نای و نی» را در ۳۰۰۰ نسخه در زمستان ۸۳ به چاپ رسانده است.
ادیان در خدمت انسان؛ جستارهایی درباره دین و مسائل جهان معاصر
عنوان دومین کتاب مجموعه در قلمرو اندیشه امام موسی صدر است. که در آذر ماه ۱۳۸۴ به بازار نشر عرضه شد. این کتاب دربردارنده سخنرانیها و مقالات مختلفی از امام موسی صدر است، از جمله سخنرانی امام موسی صدر در کلیسای کبوشیین و سخنرانی وی در مراسم چهلم دکتر شریعتی و مقاله «پیام انبیا سرچشمه قیام» که درباره انقلاب اسلامی ایران است و در روزنامه لوموند پاریس به چاپ رسید. از دیگر عناوین مطالب کتاب میتوان به «در پاسداشت آزادی»، «دین در جهان امروز»، «جلوههایی از تمدن ما»، «اسلام و مخاطب معاصر» اشاره کرد.
امام موسی صدر امید محرومان
عنوان کتابی است که انتشارات جوانه رشد در سال ۱۳۸۱ و در ۳۱۵۰ نسخه نتشر کرده است. نویسنده، عبدالرحیم اباذری در این کتاب سیری از زندگی امام موسی صدر از تولد تا ربوده شدن را بیان میکند. «امید محرومان»، سیزده فصل دارد که در دو فصل انتهایی به افکار و اندیشههای امام و پیگیری قضیه ربوده شدن ایشان اختصاص دارد.
اسرار ربوده شدن امام موسی صدر
ترجمه کتابی است با عنوان «الحقیقه لن تغیب» که دربردارنده خلاصهای از مدارک و اسناد ناپدید شدن امام موسی صدر و دو همراه اوست.. بخش نخست کتاب با نوشتاری درباره زمینههای سفر امام به لیبی اغاز میشود و با متن بیانیه لیبی پایان مییابد. در بخش دوم کتاب سرفصلهایی از زندگی امام موسی صدر برای علاقه مندان آورده شده است. کتاب با اخباری از حیات امام موسی صدر پایان مییابد.
مجموعه کتابهای همایش دانشگاه تهران
مجموعهای شامل سه کتاب در قطع پالتویی است که پس از همایش دانشگاه تهران، در سال ۱۳۸۱ به چاپ رسیده است. هر کتاب دربردارنده دو سخنرانی از امام موسی صدر، به همراه یک سخنرانی درباره شخصیت و اندیشه او از مجموعه سخنرانیهای ایراد شده در همایش است. از این مجموعه سه جلد منتشر شده است که عناوین آن به این شرح است: «صیانت از آزادی ممکن نیست مگر با آزادی»، و «ضرورت اصلاحات در تبلیغات اسلامی» و «ادیان در خدمت انسان».
المذهب الاقتصادی فی الاسلام
ترجمه نوشتهای از امام موسی صدر در نشریه «مکتب اسلام» است. موضوع این مقالات روش اقتصادی اسلام است. این کتاب با مقدمه و توضیحات مرحوم حجه الاسلام علی حجتی کرمانی بارها در ایران به چاپ رسیده بود، و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی امام موسی صدر در بیروت آن را به عربی ترجمه کرده و به چاپ رسانده است.
الاسلام والتفاوت الطبقی و محاضرات فی الاقتصاد
کتاب دربردارنده ترجمه عربی مقاله فارسی «اسلام و اختلاف طبقاتی» و چند سخنرانی درباره اقتصاد اسلامی است که امام موسی صدر برای کادرهای امل ایراد کرده بودند. مقاله «اسلام و اختلاف طبقاتی» را امام موسی صدر برای مجله «مکتب اسلام» نگاشته بودند. این کتاب از انتشارات مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی امام موسی صدر در لبنان است.
دراسات للحیاه و احادیث السحر
مجموعه دو جلدی تفسیرهای امام موسی صدر است. «دراسات للحیاه» سلسله گفتارهای امام صدر برای کادرهای امل است و «احادیث السحر» مجموعه گفتارهای تفسیری ایشان است که در سحرگاههای ماه رمضان از رادیو لبنان پخش شد. امام موسی صدر در این گفتارها بر آن بوده است تا مفاهیم قرآنی را هرچه عینیتر به مخاطبان عرضه کند. ناشر این کتاب مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی امام موسی صدر در لبنان است.
عزت شیعه
این اثر در زمستان ۱۳۷۷ به همت دکتر کمالیان به مناسبت بیستمین سال ناپدید شدن امام موسی صدر به چاپ رسیده است. کتاب دربردارنده ده مصاحبه از نزدیکان و همراهان امام موسی صدر درباره شخصیت و روش و منش امام موسی صدر، یک مقدمه، روزشمار زندگی با عنوان «در گذر زمان»، سخن اول، وصیتنامه شهید چمران، و سخن آخر است. این کتاب نخستین کتاب از مجموعه «روایت صدر» است که جلد دوم این مجموعه نیز به زودی به بازار نشر عرضه خواهد شد.
مسیره الامام السید موسی الصدر
مجموعهای دوازده جلدی است که با کوشش دفتر مرکزی تبلیغات جنبش امل در لبنان به چاپ رسیده است. جلد یک تا نه کتاب روزشمار وقایعی است که از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۷ برای امام موسی صدر رخ داده است. جلد ده شامل تفاسیر، جلد ۱۱ شامل بحثهایی در عقاید اسلامی و جلد دوازده دربردارنده بحثهایی در باره چگونگی سازماندهی و شکل گیری و ایدئولوژی حرکت محرومین است. این مجموعه کاملترین مجمومهای است که تا امروز درباره امام صدر به چاپ رسیده است.
کلمه سواء
عنوان همایشهایی است که همه ساله مرکز مطالعات و تحقیقات امام موسی صدر در لبنان برگزار میکند. هر همایش به موضوع خاصی با محوریت اندیشههای امام صدر میپردازد. سال گذشته همایش دهم با عنوان «توسعه انسانی؛ ابعاد دینی، اجتماعی و معرفتی» برگزار شد. مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی امام موسی صدر هر سال مجموعه سخنرانیهای هر همایش را به همراه تصاویری از همان همایش به چاپ میرساند.
امام موسی صدر
مجموعهای سه جلدی از اسناد مربوط به امام موسی صدر است. این سه جلد، کتاب هفدهم از مجموعه «یاران امام به روایت اسناد ساواک» است که مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات آن را به چاپ رسانده است. تاریخ اولین سند این مجموعه ۱۲/۳/۱۳۳۸ و مربوط به صدور امتیاز مجله «مکتب اسلام» است و تاریخ آخرین سند ۲/۱۰/۱۳۵۷ است و درباره خبری از زنده بودن امام صدر و بازداشت او در خاک لیبی است.
امام موسی صدر سروش وحدت
عنوان کتابی در قطع پالتویی است که مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آن را به چاپ رسانده است. این کتاب پنجمین کتاب از مجموعه «طلایه داران تقریب» است. در این کتاب سیری از زندگی امام موسی صدر درج شده است.
الامام موسی الصدر؛ الرجل، الموقف، القضیه
عنوان کتابی است که «مکتبه الصادر» در سال ۱۹۹۳ آن را منتشر کرده است. قطع کتاب رحلی و شامل مجموعه مفصلی از سخنرانیها، مقالات و پیامهای امام موسی صدر است. تاریخ و منبع بیشتر سخنرانیها و مقالات در پایان هر مقاله ذکر شده است. کتاب با مقدمهای از نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، و اشاره به پارهای از فعالیتهای امام موسی صدر آغاز میشود و با سخنرانی «شیوههای تربیتی و مبادی دین» پایان مییابد.
لبنان به روایت امام موسی صدر و چمران
عنوان کتابی است که مرحوم علی حجتی کرمانی تنظیم و گردآوری کرده، و انتشارات قلم در سال ۱۳۶۴ و در شمارگان هفت هزار نسخه به چاپ رسانده است. عنوان فرعی کتاب «نگاهی به تاریخ جنگهای داخلی لبنان» است. این کتاب در بردارنده تحلیلهای امام موسی صدر و شهید دکتر چمران درباره جنگهای داخلی لبنان است. بخش نخست کتاب پاسخ مشروح امام موسی صدر به نامه علی حجتی کرمانی درباره جنگهای داخلی لبنان است، که پس از شرح حال امام موسی صدر، به قلم گردآورنده کتاب، آمده است. سرانجام کتاب با دو مقاله با نامهای «چریک پرفضیلت» و «چمران، یاد آور سرداران صدر اسلام» به پایان میرسد.
یادنامه امام موسی صدر
عنوان ویژه نامه شماره پنجم فصلنامه تاریخ و فرهنگ معاصر است. صاحب امتیاز و سردبیر این نشریه حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خسروشاهی است که این شماره ویژه نامه نیز به کوشش وی به چاپ رسیده است. کتاب دربردارنده سخنان و خاطرات برخی از دوستان، نزدیکان و همراهان امام موسی صدر، همچنین تعدادی سند، نامه و عکس است. این ویژه نامه در سال ۱۳۷۵ به چاپ رسید و در مقدمه کتاب به چاپ جلد دوم این ویژه نامه نیز اشاره شده است.