امام موسی صدر نمونه مصلح اجتماعی جوان باور است و عملش بیشتر از سخنش نشان دهنده توجه ویژه او به جوانان است.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، دکتر محمود گلزاری، معاون ساماندهی امورجوانان وزارت ورزش و جوانان، در درس گفتار پانزدهم مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، نگاه وی به جوانان را بررسی کرد.
وی در ابتدا، گزارشی از وضعیت جوانان امروز ایران ارائه داد و سپس، رویکردهای موجود در جامعه ایران و نزد مسئولان را نسبت به جوانان شرح داد. بعد از این مقدمه وی، با مروری بر کارنامه عملی امام موسی صدر و سخنان وی، نگاه امام موسی صدر به جوانان را نگاهی «جوان باور» توصیف کرد.
وی با اشاره به اینکه مصلحان برجسته تاریخ، پیامبرانند که همگی یا در سنین جوانی مبعوث شده اند و یا از نیروی جوانان بهره گرفته اند، پیامبر اسلام را مصلح بزرگ تاریخ خواند که در سیره عملی ایشان نمونه های متعدد استفاده از نیروی جوان را می بینیم. در کلام ائمه نیز تاکیدهای متعددی بر استفاده درست از جوانان در اداره جامعه وجود دارد.
گلزاری در سخنانش گفت: برنامه ریزان ما در بهترین حالت از جوانان غفلت کرده اند و آنان را همراه سایر اقشار در نظر گرفته اند، در حالی که امام موسی صدر جوانان را نیروی تحول جامعه تعریف می کند که استقامت بیشتری در مقابل وسوسه ها دارد و به دلیل نگاه خلاق و نوآورانه، آماده تغییر و اصلاح جامعه است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تأکید کرد: کارنامه عملی امام موسی صدر از سخنان ایشان روشن تر و دقیق تر است. ایشان، که خود در سال های جوانی به لبنان رفت و حرکت خود را آغازش کرد، در تمام نهادسازی ها و اقدامات اصلاحی خود در جامعه لبنان، از نیروی جوانان استفاده کرد و به صراحت تأکید می کند که باید نیرویی داشته باشیم که تغییر ایجاد کنند و جوانان به دلیل وابسته نبودن و قدرت برنامه ریزی و قدرت صبر می توانند کمک به تغییر و تحول کنند. به اعتقاد وی، جوانان باید امکان تشکل سازی و سازماندهی داشته باشند، امری که ما در ایران همواره از آن هراس داریم.
گلزاری تصریح کرد: امام موسی صدر تکیه مدام جامعه به سرمایه های گذشته و تاریخی را نقد می کند و می گوید باید بر سرمایه های موجود تأکید و از آن استفاده کرد. وی برای ارتباط گرفتن با جوانان از شعائر اسلامی کمک نگرفت بلکه به میان آنان رفت و تلاش کرد در محیطی آزاد و آرام با آنان گفت و گو کند. با این روش بود که توانست آنان را جذب کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان سخنانش تأکید کرد که نگاه امام موسی صدر به جوانان در بین برنامه ریزان و مسئولان ما خالی است و امیدوارم سخنان امروز، پیش از همه، به گوش آنان برسد.
/گزارش کامل نشست، متعاقباً منتشر خواهد شد/