دکتر محمودرضا اسفندیار:تدبر در این نکته که امام موسی صدر در جامعه لبنان که جامعهای چند فرهنگی است، چگونه رفتار کردند که توانستند با بهره گیری از قرآن کریم و ادیان الهی، دلها را به هم نزدیک کرده و از اقلیت شیعه، یک گروه توانمند بسازند، وظیفه امروز و هر روز ماست.
همایش «امام موسی صدر، الگوی اعتدال» با هدف بزرگداشت مقام امام موسی صدر و ارائه الگوی مناسب شیعه به جوانان و بویژه دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در این همایش، ظهور ادیان الهی را برای ارتقابخشی به انسانیتِ انسان و رشدِ فطرتِ انسانی دانست و با توجه به شخصیت والای امام موسی صدر، رئیس مجلس شیعیان لبنان، گفت: امام موسی صدر با درک صحیح این نکته، بحق مبلغِ شایسته آن بوده و در راستای وحدت و انسجام هرچه بیشتر ادیان، بسیار کوشیدند.
دکتر محمودرضا اسفندیار برگزاری چنین مراسمی را فرصتی مغتنم برای تفکر هرچه بیشتر و تذکر به خود عنوان کرد و افزود: برگزاری این مراسم و بزرگ داشتن یاد بزرگانی همچون امام خمینی (ره)، امام موسی صدر، استاد شهید مطهری و... به ما تذکر میدهد که قدری از افکار یومیهٔ خود رها شویم و به تفکر در خصوص افکار و رفتار ایشان بنشینیم، سپس با عقل سلیم تفاوتها را درک کنیم و در اصلاح خود بکوشیم.
وی با معرفی کتاب «ادیان در خدمت انسان» که بر اساس نوشتهها و تفکرات امام موسی صدر نگاشته شده است بر همراهی ناگسستنی دین و آگاهی تاکید و خاطرنشان کرد: اگر دین با آگاهی توأم نشود به ناچار به صحنه وحشتناکی مبدل میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با توجه به تذکر بجای مقام معظم رهبری بر پرهیز از افراطیگری بین مسلمانان گفت: باید با تأسی از رهنمودهای ارزشمند مقام معظم رهبری و الگوگیری از افکار و اندیشههای بزرگانی همچون امام موسی صدر، اتحاد و انسجام را در بین مسلمانان ایجاد و حفظ کنیم چراکه دشمنان اسلام درصدند تا از این طریق، برای درهم کوبیدن و نابودی مسلمانان استفاده کنند.
وی امام موسی صدر را نمونه کامل یک شخصیت جامع دینی خواند و خطاب به حاضران، خواستار تأمل و تدبر در افکار و اندیشههای ایشان و مقایسه آن با خود شده و افزود: تدبر در این نکته که امام موسی صدر در جامعه لبنان که جامعهای چند فرهنگی است، چگونه رفتار کردند که توانستند با بهره گیری از قرآن کریم و ادیان الهی، دلها را به هم نزدیک کرده و از اقلیت شیعه، یک گروه توانمند بسازند، وظیفه امروز و هر روز ماست.
اسفندیار ترس دشمنان از وجود الگویهایی چون امام موسی صدر در جامعه اسلام را یادآور شد و در پاسخ به منتقدان اتحاد ادیان الهی گفت: هوای نفس انسان برای زیادهطلبی ممکن است هر چیزی را بهانه کند؛ اگر دین نبود، آنها چیز دیگری را بهانه میکردند.
وی افزود: اعتدال که محوریت فعالیت امام موسی صدر بود، برگرفته از ریشه عدل است؛ یعنی هر چیزی در جای خود قرار گیرد؛ خیرالامور است؛ پرهیز از هرگونه تندروی و کندروی است و بر ما جامعه دانشگاهیان لازم است در این خصوص اندیشهها و رفتار خود را بازنگری کنیم؛ چراکه این مناسبتها و بزرگداشتها، تنها بهانهای است برای این است که درک درستی از دین پیدا کرده و گوهر یگانه ادیان را بشناسیم؛ اگر چنین باشد میتوان مدعی شد که پای در راه بزرگان گذاشتهایم.
رئیس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر نیز در این مراسم، اعتدال، خدامحوری، ساده زیستی و نظم را از جمله محورهای اساسی زندگانی امام موسی صدر بیان کرد و گفت: حفظ کرامت انسانی از اولویتهای ایشان در تمامی امور بود.
حجت الاسلام رضا مرادی خلیفه لو از نیاز به معرفی چهرههای شاخص و الگوساز در جامعه و بویژه در بین جوانان خبر داده و مهمترین هدف از برگزاری این مراسم را نیز در این راستا و دستیابی به الگویی خالص و ملموس بیان کرد.
همایش «امام موسی صدر، الگوی اعتدال» با پخش کلیپ نگاهی به زندگانی ارزشمند امام موسی صدر، و اجرای موسیقی زنده و مدح و ثنای حضرت ثامنالحجج (ع)، امام حسین (ع)، حضرت ابالفضل العباس (ع) از سوی مهدی عبدلی ادامه پیدا کرد و با قدردانی از کارکنان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر خاتمه یافت.