امام موسی صدر در این پیوند دو ملت تحولی ژرف ایجاد کرد و این پیوند را بسیار مستحکم تر و حتی استراتژیک کرد. در واقع، امام صدر با هوشمندی کوشید تا نشان دهد که هرچه پیوند ایرانیان و جنوب لبنانیان عمیق تر و مستحکم تر باشد ، هر دو گروه منفعت بیشتری کسب می کنند.
قائم مقام دفتر جنبش امل لبنان در ایران، امام موسی صدر را عاملی برای پیوند استراتژیک و محکم دوملت ایران و لبنان و «فرهنگ مقاومت» را یکی از دستاوردهای مهم وی برای شیعیان لبنان دانست.
به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر «صلاح فحص» که در همایش «فرهنگ ایثار و شهادت»به مناسبت هفته دفاع مقدس سخن می گفت شیعه بودن لبنانی ها و ایرانیان را یکی از ریسمان های پیوند این دو ملت عنوان کرد و افزود: ما همگی در جهان اسلام اقلیت بودیم، اما شیعه بودنمان پیوندی میان ما برقرار می کرد و می کند. به طور مشخص، در دوره صفویه همین پیوند سبب مهاجرتِ عده ای ازعلمای شاخص جبل عامل به ایران شد.همان طور که می دانید جبل عامل یکی از سرزمین های عالم پرور شیعی است و علمای شیعه این خطه نقشِ اساسی در انتقال و حفظِ علوم اهل بیت دارند. در زمان صفویه به دلیل فشارهای عثمانی بر شیعیان و خصوصاً علما، وهمچنین،نیازی که در ایران وجود داشت، عده ای از علمای جبل عامل به ایران آمدند و منشأ خدمات گسترده ای شدند، محقق اول ،محقق کرکی و از همه شناخته تر برای شما ، شیخ بهایی است که آثار علمی و کتب و آثار معماری ایشان در اصفهان سببِ فخرِ همه است.
وی با اشاره به حضور امام موسی صدر در لبنان گفت: اگر زمانی عالمانی از جبل عامل و جنوب لبنان به ایران آمدند ، این بار در اواخر دهه سی شمسی، یک روحانی خوش سیما و خوش فکر به لبنان و جنوب آن پا گذاشت. سید موسی صدر، که دیری نپایید که برای لبنانی ها، همه لبنانی ها و نه فقط شیعیان ،عنوانش شد امام...امام موسی صدر.
شاید همان پیوند مذهبی و همان پیوند ایرانیان و شیعیان لبنان بود که باعث شد، ابتدا شیعیان لبنان و در مرحله بعد همه لبنانی ها امام موسی صدر را بپذیرند.او در ابتدا و حتی تا اواخر عربی را با لهجه شیرین فارسی صحبت می کرد، اما ایرانی بودن او هیچ مانع و رادعی برای رهبری او نبود. حتی برخی تلاش کردند که با منسوب کردن وی به ایران و ایرانیان از نفوذ او بکاهند.اما پیوندهای شیعیان ایران و لبنان محکم تر از این کارهای مذبوحانه بود. البته، ریشه های لبنانی و جبل عاملی داشتن امام صدر در نفوذ اوهم بی تاثیر نبود، اما او ایرانی شناخته می شد و بیشترین عامل پذیرفته شدنش هم پیوندهای جنوب لبنان و ایرانیان بود.
قائم مقام دفتر جنبش امل لبنان با اشاره به نقش امام موسی صدر در پیوند دوملت گفت: امام موسی صدر در این پیوند دو ملت تحولی ژرف ایجاد کرد و این پیوند را بسیار مستحکم تر و حتی استراتژیک کرد. در واقع، امام صدر با هوشمندی کوشید تا نشان دهد که هرچه پیوند ایرانیان و جنوب لبنانیان عمیق تر و مستحکم تر باشد ، هر دو گروه منفعت بیشتری کسب می کنند.
«صلاح فحص» افزود: زمینه های قبلی و تلاش های جدید امام صدر برای ارتباط ایران و لبنان بود که باعث شد، شهید دکتر مصطفی چمران، به راحتی به لبنان بیاید و لبنانیان هم با آغوش باز او را پذیرفتند.چمران هشت سال در لبنان ماند و با شیعیان لبنان و درمیان یتیمان آغاز زندگی کرد وما امروز با افتخار نام فرزندانمان را چمران می گذاریم. این فصل از تاریخ شیعیان لبنان یکی از مهم ترین دوران حیات شیعیان لبنان است. که با حضور دو ایرانی رقم خورده است. امام صدر و چمران نقش مهمی در پیروزی انقلاب ایران داشتند.
وی مقاومت را یکی از دستاوردهای مهم امام صدر به شیعیان لبنان انست و افزود: اگر چه مقاومت بالأصالة نیست، اما وقتی کیلومترها مرز با«شر مطلق» داشته باشید، باید مقاومت هم داشته باشید.
«شر مطلق» تعبیری است از امام موسی صدر درباره اسرائیل. اسرائیل با بهانه و بی بهانه به جنوب لبنان حمله ور می شد و شیعیان را شهید و اسیر و آواره و بی خانمان می کرد. سرانجام، امام صدر با همکاری نزدیک شهید چمران جنبش أمل را برای مبارزه با دشمن صهیونیستی بنیان نهاد. جوانان شیعه عضو جنبش أمل شدند تا با فراگیری فنون نظامی با دشمن بجنگند.