این جزوه بخشی از سخنان امام موسی صدر در باب ضرورت بازنگری در شیوههای تبلیغ دین است که در جمع شمار زیادی از روحانیون بویژه [حضرات آیات] شیخ مرتضی حائری، سید محمد باقر سلطانی، مرتضی مطهری، کاظم شریعتمداری بیان شده است.
جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان گیلان جزوه سخنان امام موسی صدر در زمینه تشکیلات و کار تشکیلاتی تهیه کرده است.
به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر این جزوه بخشی از سخنان امام موسی صدر در باب ضرورت بازنگری در شیوههای تبلیغ دین است که در جمع شمار زیادی از روحانیون بویژه [حضرات آیات] شیخ مرتضی حائری، سید محمد باقر سلطانی، مرتضی مطهری و سیدمحمد کاظم شریعتمداری بیان شده است. این سخنان در ۷ مهر ۱۳۴۴در دار التبلیغ اسلامی قم بیان شده است.
جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان گیلان این جزوه را در دو قالب ورد و پی دی اف برای دانلود آماده کرده است.
دریافت فایل متنی (word) با حجم ۴۹۷ کیلوبایت
دریافت فایل PDF با حجم ۱. ۱۱ مگابایت
بخشی از سخنان امام موسی صدر که در این جزوه میخوانید:
بنده نمى خواهم تفسیر بگویم یا نصیحت کنم؛ یعنى زیره به کرمان ببرم. بنده مى خواهم مشاهدات خود را براى آقایان بیان کنم. منتها یک مقدمه مختصر براى آقایان عرض کردم. مقدمه دوم، و باز کوتاه، این است که روزگارى، در صدها سال پیش از این، همه چیز در دنیا به صورت فردى بود. دولتش دیکتاتورى بود، استبداد بود، فردى بود؛ تجارتش بر اساس معاملات فردى بود؛ یک نفر یک نفر تاجر بودند؛ دخل و خرجش را هر کس خود تنظیم مى کرد؛ همه چیز در دنیا صورت فردى داشت: زراعتش، تجارتش، درس خواندنش، دولتش، سیاستش، روزنامهاش و همه چیز به شکل فردى بود.
در آن زمان، اگر ما، یعنى قواى دینى و راهنمایان اخلاقىِ بشر، به صورت فردى فعالیت مى کردیم، تا حدودى معقول و موجّه بود. عیبى نداشت. براى اینکه ما هم همآهنگ با همه بودیم. یکى در مقابل یکى. آنها تنها بودند، ما هم تنها بودیم. اما امروز همه چیز به صورت دسته جمعى و سازمان یافته درآمده است: دولتها تشکّلها و سازمانها دارند؛ تجارت به صورت شرکتهاى وسیع و محیّر العقول درآمده؛ تبلیغاتْ مؤسساتِ وسیعى دارد؛ مطبوعاتْ مشى واحد اتخاذ کرده اند؛ سیاستمدارانْ احزاب را به وجود آورده اند؛ فلاحت و کشاورزى مکانیزه شده و در قالب شرکتها درآمده است. در این دنیاى سازمانى، اگر ما باز بخواهیم تکرَوى کنیم، به نظر من، نهایتِ سادگى است. ما اگر امروز عملِ دسته جمعى نداشته باشیم کلاهمان پسِ معرکه است. که هست!
براى اینکه همه چیز منظم و تشکیلاتى و سازمانى است. شما جایى نشان دهید که تنها پیش بروند، بى سازمان راه بروند، بى تشکیلات پیش بروند، یا تکروى کنند. نمى توانید پیدا کنید.
اینها دو مقدمه عرض بنده بود. مقدمه اول اینکه جهان منظم است، پس نمى شود بى نظم زندگى کرد. مقدمه دوم اینکه جامعه امروز همه چیزش مؤسساتى، سازمانى و تشکیلاتى است و اگر ما بخواهیم بى سازمان و بى تشکیلات فعالیت کنیم موفق نخواهیم شد. حالا اگر این دو مطلب را پذیرفتید که چه بهتر. اگر هم نپذیرفتید، به پنجاه سال پیش تا حالا مى ماند که همه مان خُرد شدیم، له شدیم، قوایمان تلف شد، هرکس به راه خودش رفت، هر کس با دیگرى تضارب و تزاحم داشت و مشکلات بیشمارى پیش آمد. نتیجه هم این شد که دیگران هزاران فرسنگ از ما پیش افتاده و رفتهاند، اما ما هنوز همین جا هستیم و باز هم مى مانیم. میل خودتان است. مى خواهید بپذیرید، نمى خواهید هم نپذیرید. اینها دو مقدمه کوتاه بنده بود.