الشرقالاوسط نوشت: یکی از قضات تحقیقات نظامی لبنان به منظور بررسی مسالهٔ ربوده شدن امام موسی صدر و دو تن از همراهانش، بیروت را به قصد ایتالیا ترک کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این روزنامهٔ چاپ لندن افزود، سفر سمیع الحاج، قاضی تحقیقات نظامی لبنان به ایتالیا در چارچوب تصمیمات شورای وزیران لبنان در ۱۶ مارس گذشته است.
در تاریخ ۱۶ مارس، شورای وزیران لبنان از محتوای پیامی که وزارت امور خارجه این کشور از سفارت لبنان در رم دریافت کرده، مطلع شد که این سفارت توانسته پرونده قضایی ایتالیا در خصوص ربوده شدن امام موسی صدر، موسس شورای عالی اسلامی شیعه در لبنان و دو تن از همراهانش را به دست آورد.
اسفندماه سال گذشته قاضی ایتالیایی مسوول پیگیری پروندهٔ ربوده شدن امام موسی صدر و همراهانش، این پرونده را بدون آنکه مدرکی مبنی بر دست داشتن لیبی در این حادثه پیدا شده باشد، مختومه اعلام کرد.
امام موسی صدر در روز ۱۴ خرداد سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود. پدر ایشان مرحوم آیتالله سید صدرالدین صدر، جانشین مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری، موسس حوزه علمیه قم و از مراجع بزرگ زمان خود بود.
امام موسی صدر در کنار تحصیلات حوزوی، دروس دبیرستانش را به اتمام رساند و در سال ۱۳۲۹ به عنوان اولین دانشجوی روحانی در رشته «حقوق در اقتصاد» به دانشگاه تهران وارد و در سال ۱۳۳۲ از آن فارغالتحصیل گردید. وی همزمان با تحصیل در حوزهٔ علمیه نجف، به عضویت هیات امنای جمعیت «منتدی النشر» در آمد و پس از بازگشت به قم ضمن اداره یکی از مدارس ملی این شهر، مسوولیت سردبیری مجله تازه تاسیس «مکتب اسلام» را به عهده گرفت.
امام موسی صدر در اواخر سال ۱۳۳۸ و به دنبال توصیههای حضرات آیات بروجردی، حکیم و شیخ مرتضی آل یاسین، وصیت مرحوم آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین رهبر متوفی شیعیان لبنان را لبیک گفته و به عنوان جانشین آن مرحوم، سرزمین مادری خود ایران را به سوی لبنان ترک نمود.
وی در لبنان دست به اقدامات فرهنگی و اجتماعی بسیاری مانند بازسازی هویت، انسجام و عزت تاریخی طایفه شیعه لبنان، پرچمداری حرکت گفتوگوی ادیان و تقریب مذاهب در لبنان، تاسیس جامعه مقاوم و مقاومت لبنانی در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی زد.
به گزارش ایسنا، امام موسی صدر در ۳ شهریور سال ۱۳۵۷ و در آخرین مرحله از سفر دورهیی خود به کشورهای عربی، بنا بر دعوت رسمی معمر قذافی، رهبر لیبی به آن کشور وارد و در روز ۹ شهریور ربوده شد. دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای لیبی مبنی بر خروج امام از آن کشور و ورود ایشان به رم را رسما تکذیب نمود. مجموعهٔ اطلاعات آشکار و پنهانی که در دو دهه پیش به دست آمدهاند، تماما دال بر آن هستند که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نگفته است.
در این میان قرائن متعددی حکایت از آن دارند که امام موسی صدر همچنان در قید حیات بوده و چون برخی دیگر از علمای اسلامی، شرایط زندان حبس ابد را میگذراند.