عضو هیات رئیسه جنبش أمل لبنان در جلسه نخست دوره آموزشی «اسرائیل شر مطلق» گفت: اندیشه تشکیل رژیم صهیونیستی از نظر تاریخی به دوره جنگهای صلیبی باز میگردد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، نخستین جلسه از دوره آموزشی «اسرائیل شر مطلق؛ بررسی نقش امام موسی صدر در مقاومت» با تدریس دکتر خلیل حمدان، عصر امروز 29 آذر در مؤسسه فرهنگی شهرکتاب برگزار شد.
پیش از آغاز جلسه، علی جعفرآبادی، مسئول روابط عمومی و امور بینالملل مؤسسه امام موسی صدر درباره برگزاری دورههای آموزشی در مؤسسه نکاتی به شرح زیر عنوان کرد:
مؤسسه امام موسی صدر در تهران بجز ماموریت خطیر پیگیری آزادی امام موسی صدر، درخصوص ثبت، ضبط، معرفی و انتشار اندیشههای امام موسی صدر فعالیت می کند. یکی از فعالیت های مؤسسه برگزاری دورههای آموزشی است. دورههای آموزشی مؤسسه به چند طبقه و دسته تقسیم میشوند.
نخست دورههای سیر مطالعاتی اندیشه های امام موسی صدر است. برای این کار آثار امام صدر در سه سطح از آسان به مشکل به صورت موضوعی طبقه بندی شده و تاکنون بیش از 20 دوره آن اجرا شده است.
دسته دیگری از این دورهها سیر مطالعاتی کتابمحور هستند. سیر مطالعاتی کتابهای «سفر شهادت» و «سیره و سرگذشت» برگزار شده و برای آینده نیز دورههای کتاب محور دیگری طراحی شده است.
گروه سوم از دورههای آموزشی، دسته ایست که امروز شاهد آغاز آن هستیم. این دورهها با موضوع مهم نقش امام موسی صدر در مقاومت آغاز شده است. برای نخستین بار است که در حال تجربه این سبک از دورهها هستیم.
این نوید را همینجا به مخاطبان عزیز میدهم که دوره بعدی در بهمن ماه با موضوع گفتوگو اجرا خواهد شد. فراموش نکنیم همان کسی که امام مقاومت است، الگوی گفتوگو نیز به شمار میرود. گفتوگو و مقاومت دو روی یک سکه هستند و هیچکدام از این دو، جز با همراهی دیگری ثمربخش نخواهد بود.
یکی از منابع اصلی این دوره کتاب دو جلدی «سیره و سرگذشت امام موسی صدر» است. این کتاب به کوشش جنبش أمل در لبنان منتشر شد و پس از چندی ترجمه فارسی آن نیز به همت مؤسسه امام موسی صدر در تهران در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
این دوره با تدریس دکتر خلیل حمدان به شکل کارگاهی و با مشارکت مخاطبان برگزار می شود.
در پایان این دوره نیز گواهی شرکت در دوره با امضای معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق، مؤسسه امام موسی صدر و جنبش أمل به مخاطبان ارائه میشود.
سرمنشا تفکر اشغال فلسطین به اروپا برمیگردد
دکتر خلیل حمدان، عضو هیات رئیسه جنبش أمل لبنان در جلسه نخست این دوره به تاریخچه واقعی تشکیل رژیم صهیونیستی پرداخت که بخشهایی از توضیحات وی را در ادامه میخوانید.
امام موسی صدر به ما آموزش داد که اسرائیل شر مطلق است. ما باید بررسی کنیم که این رژیم چگونه شکل گرفته است؟ شاید بسیاری بر این گمان باشند که تاریخ تشکیل این کشور به سال 1948 باز میگردد، یعنی زمانی که یهودیها به طور رسمی اشغال فلسطین را اعلام کردند، در صورتی که این چنین نیست، چرا که اسرائیل فلسطین را از داخل آن اشغال نکرد، بلکه سرمنشا فکر اشغال این کشور به اروپا برمیگردد.
ما تاریخ مجازی داریم و تاریخ حقیقی و برای پرداختن به تاریخ حقیقی باید وارد جزئیات تاریخی بسیاری شد. باید تاریخ شکلگیری اندیشه تشکیل رژیم صهیونیستی را به دوره جنگهای صلیبی بازگردانیم. در سال 1250 لویی نهم، پادشاه فرانسوی که مصر را اشغال کرد، توصیههایی از خود به جای گذاشت که در مرکز اسناد ملی فرانسه وجود دارد.
لویی نهم در آن توصیهها گفته بود: با مسلمانان و اعراب تنها با سلاح مبارزه نکنید بلکه یکپارچگی و وحدت آنها را برهم بزنید. او اعتقاد داشت که منطقه قدرت نهفتهای در خود دارد و بسیار استراتژیک است و اگر اینها متحد باشند در مقابل همه خواهند ایستاد. بنابراین لویی پیشنهاد داد که باید کشوری که هیچگونه خویشاوندی با دیگران در این منطقه ندارد، ایجاد شود.
آنها همچنین برای تضعیف دولت عثمانی نیز برنامههایی را ارائه کردند. با ضعیف شدن و سقوط امپراطوری عثمانی قرارداد «سایکس پیکو» امضا و به فاصله چند سال پس از آن نیز اعلامیه «لرد بالفور» صادر شد.
قرارداد «سایکس پیکو» میان جرج پیکو، وزیر خارجه وقت فرانسه و سر مارک سایکس، وزیر خارجه وقت بریتانیا شکل گرفت. این دو تمام تلاش خود را برای تجزیه منطقه و بسط نفوذ امپراطوریهای خود به خرج دادند.
کریستوفر سایکس، پسر مارک سایکس بعدها در سال 1953 در کتاب خود اشاره میکند که پدرش نقش اساسی در تشکیل رژیم صهیونیستی داشت و خود یکی از اعضای مهم جنبش صهیونیسم بینالملل بوده است. جرج پیکو نیز تحت تاثیر یهودیهای فرانسه بود. فرانسویها نیز پیش از اعلامیه بالفور وعدهای برای تشکیل یک دولت یهودی در فلسطین داده بودند.
وقتی قرارداد سایکس پیکو در دستور کار قرار گرفت، طرحی نیز برای جدا کردن لبنان از سوریه و لبنانیها از همدیگر وجود داشت.
چرا در ۶ دسامبر اعلام شد که قدس پایتخت اسرائیل است؟
در ششم دسامبر 2017 رئیس جمهور آمریکا اعلام میکند که قدس پایتخت رژیم صهیونیستی است و سفارتخانه آمریکا را به قدس منتقل می کند. انتخاب این تاریخ بر حسب تصادف نبوده است. در سال 1917 وقتی که فرمانده انگلیسی وارد قدس شریف شد و عثمانیها را بیرون کرد اعلام داشت که اکنون جنگهای صلیبی پایان گرفته است. آن روز دقیقا ششم دسامبر 1917 بود.
اکنون پس از گذشت 100 سال در ششم دسامبر 2017 آمریکا اعلام میکند که قدس پایتخت اسرائیل است. این سخن یک مبنای ایدئولوژیک دارد. در آمریکا جریان انجیلیهای صهیونیست که رونالد ریگان و جرج بوش پسر عضو آن بودند، معتقدند که مسیح موعود پس از تخریب قدس به قدس شریف بازمیگردد. بنابراین برای بازگشت مسیح باید ابتدا قدس را از بین برد و اعلام پایتختی قدس برای کشور اسرائیل مرحلهای از این نقشه است.